Стање здравља 2013
Глас Oпова
Дом Здравља
Марина Опава

Актуелности

Обавештење за грађане

Обавештавају се грађани општине Опово да  општински штаб за ванредне ситуације и општински Црвени крст у општини Опово организују прикупљање помоћи као што је пре свега,  флаширана вода,  конзервирана храна, пелене за бебе, средства за хигијену и дезинфекцију, ћебад, одећа и обућа , као и остало, за становништво са територија угрожених поплавама.

Наведену помоћ можете донети:

- у Опову, у просторијама старе школе - магацин Црвеног крста, сваког дана у времену од 07,30 до 18,00 часова.

- у Сефкерину, у просторијама амбуланте,  у времену од 08 до 18 часова

- у Баранди, у просторијама старе апотеке,  у времену од 08 до 16 часова

- у Сакулама, у просторијама осно... настави...

17.05.2014
СТОП тровању птица грабљивица


Покрајински завод за заштиту природе покренуо је 14.3.2014. еко-кампању "Стоп тровању птица грабљивица", узнемирен бројним случајевима намерног и случајног тровања строго заштићених врста птица грабљивица, посебно орла белорепана (Халиаеетусалбицилла). Управо ова врста је највећи губитник праксе погрешне употребе, злоупотребе или употребе забрањених пестицида, што желимо да спречимо. Од 2009. године до пре неколико дана у Војводини су пронађена чак 23 леша белорепана који су страдали као последица тровања.

Покрајински завод је одмах по пријавама излазио на терен, инспекција заштите животне средине и ветерин... настави...

26.03.2014
Обавештење о излагању дела јединственог бирачког списка

Овим путем обавештавају се грађани општине Опово О ИЗЛАГАЊУ НА УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ОПОВО, који ће се вршити у простору Општинске управе општине Опово, сваког радног дана од 08,00 до 15,30 часова, до закључења бирачког списка 28.02.2014. године, до 24,00 часа.

У наведеном периоду бирачи ће моћи да предлажу упис, допуне или  исправке бирачког списка на начин утврђен законом, тј. грађани ће моћи да од Општинске управе захтевају доношење решења на којима се заснивају промене у бирачком списку.

Од 01. марта 2014. године па до 12. марта 2014. године у 24,00 часа односно до 72 часа пре дана одржавања избора, решења на којима се заснивају про... настави...

12.02.2014
У току је истраживање здравља становништва Србије

Две недеље од почетка обимног истраживања здравља становништва Србије највише домаћинстава контактирано у Београду, Браничевском округу, Јужном Банату и Шумадији. Одзив бољи у сеоским срединама. Београд, 20. октобар 2013. године -  Истраживање здравља становништва, које Министарство здравља спроводи у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", у оквиру реализације пројекта "Пружање унапређених услуга на локаном нивоу" - ДИЛС који се финансира из кредита Светске банке, започето је пре две недеље на територији целе Србије. До сада је највише домаћинстава контактирано у Београду, Браничевском округу, Јужном Банату и Шимадији.  За сада временски услови не отежав... настави...

25.10.2013
Обавештење корисницима дечијег додатка

Обавештавају се корисници права на дечији додатак да имају обавезу достављања потврда о редовном школовању  за децу школског узраста, најкасније до 31. октобра.

Слижба друштвене бриге о деци Општинске управе Опово

настави...
04.09.2013
Позив за суграђане са Косова и Метохије

Драги суграђани са Косова и Метохије ово је и позив и молба. Обавештавамо вас да је у току регистрација за изборе на Косову и Метохији, лица расељених са Косова и Метохије. Позивамо вас да се региструјете или пак ако сте регистровани извршите проверу да ли сте у бирачком списку и да ли су ваши подаци тачни. Позивамо вас да одмах по пријему овог позива а најкасније до 31. августа дођете у Повереништво за избеглице (Црвени крст) у Опову, Братства јединства 7 од 8 до 15,30 часова  телефон 682-143 и извршите регистрацију. Један члан породице може донети документа свих пунолетних чланова породице. Потребно је са собом понети све што имате од документа који вас повезују са Косовом и Метохијом (... настави...

14.08.2013
Пакет за бебе

Обавештавају се грађани  да је општина Опово утврдила право на "Пакет за бебе" за свако новорођено дете са пребивалиштем на територији општине. Право да поднесе захтев има мајка детета која има пребивалиште на подручју општине Опово и која се непосредно брине о детету  у року од месец  дана од дана рођења детета. Захтеви се подносе на писарници Општинске управе општине Опово и у Месним канцеларијама  у  насењеним местима. Подела "Пакета за бебе" вршиће се сваког  1. и 15. у месецу.

настави...
10.06.2013
Обавештење

У складу са уредбом о енергетски заштићеном купцу (Сл. гласник РС бр. 27/2013), позивају се корисници дечијег додатка који имају активно решење за април 2013. године да до 19. априла 2013. године доставе Општинској управи општине Опово последњи рачун за утрошак електричне енергије како би се исти евидентирао, а поменута лица остварила право на енергетски заштићеног купца.

настави...
09.04.2013
Дом здравља, добар пример

Општинска управа Опово и „Југо - Импекс ЕЕР ДОО Е - РЕЦИКЛАЖА“  месец дана после потписаног уговора, организовали су у суботу 22.10.2011. године прву  акцију прикупљања опасног електронског и електричног отпада у свим насељеним местима општине Опово.

Смисао, значај и законску обавезу везану за усмеравање ове врсте отпада према овлашћеном оператеру  први и на прави начин разумео је Дом здравља Опово и предао  на рециклажу четири сува стерилизатора, један колпоскоп, два ЕКГ апарата, две рефлектор лампе, пет монитора, четири кућишта, десет тастатура са мишевима и један телевизор. По... настави...

01.02.2012
Министар Дачић посетио Опово

У склопу обиласка јужнобанатских полицијских станица министар полиције Ивица Дачић је заједно са својим сарадницима Милорадом Вељовићем - диектором полиције, генералом Младеном Курибаком - Начелником Управе полиције МУП-а Србије и Предрагом Марићем - начелником Одељења за ванредне ситуације, посетио Општину Опово. Министра је испред Полицијске станице Опово дочекао командир станице Горан Митровић, а испред локалне самоуправе председник општине Милорад Солдатовић и заменик председника општине Горан Дивљачки.

Гости су обишли радне просторије зграде полицијске станице, као и ренови... настави...

01.02.2012

Ostale vesti

Посао за агрономе Опово - Дебељача пуном паром Горан Дивљачки нови председник општине Опово.